Početna konferencija projekta „Program zapošljavanja žena u gradu Kutini i općini Velika Ludina – faza III “

U Poduzetničkom inkubatoru u Kutini održana je početna konferencija projekta ZAŽELI ” Program zapošljavanja žena – faza III na području grada Kutine i općine Velika Ludina” . Nositelj projekta je Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Kutina. Projekt će trajati do 28. kolovoza te se financira bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 65.594 eura.

„Budući da smo u prethodnom projektu imali dobra iskustva što od žena koje su dobile zaposlenje, što od korisnika, uvijek se uključujemo čim budu nekakvi pozivi. Nastojimo projekt produžiti što je više moguće, a ova faza će, nažalost, trajati samo 6 mjeseci iako imamo najave da je to prelazni period, te se nadamo novom pozivu na tri godine“, rekla je Katica Zeman, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Kutina.

Projekt je predstavila koordinatorica projekta Silvija Šklempe. Istaknula je kako će kroz ovaj projekt s područja Kutine biti zaposleno 6 žena, a s područja Velike Ludine 4. „Svaka od njih vodi brigu o 6 do 7 korisnika. Interesa ima puno više nego zaposlenih žena, a kada korisnici nauče dobivati podršku, teško je kada se to prekine.“, ističe koordinatorica. 
 

Partneri na projektu su Grad Kutina, Općina Velika Ludina,  Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Kutina i  Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Kutina. Kroz ovaj projekt cilj je zapošljavanje teže zapošljivih žena s nižim stupnjem obrazovanja, te poticanje socijalne uključenosti i kvalitete života svih korisnika. U ime Grada Kutine podršku projektu dala je pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Kornelija Marošević, a projekt je pohvalila Rosana Stanko iz Zavoda za socijalni rad PU Kutina.
 

Ivana Fuček, jedna je od zaposlenih žena koja ističe kako je zadovoljna radom kroz ovaj projekt. Zadovoljni su i naši korisnici. „Radim na ovom projektu od početka. Iskreno se nadamo da će ići dalje, zadovoljni smo i mi i naši korisnici. Obavljamo kućanske poslove, idemo u trgovinu, po lijekove. Njima najviše treba topla riječ i netko tko će ih malo saslušati i uljepšati im dan“, ističe jedna od zaposlenih žena koja radi kroz ovaj projekt od njegovog početka.