Otvorena izložba “Plesni titraji srca”

Povodom Dana žena u Knjižnici i čitaonici Popovača otvorena je izložba „Plesni titraji srca“ PULS-a „Moslavački štrk“. Riječ je o izložbi koju je svojim djelima oplemenilo 13 autorica i jedan autor.

Riječ je o već tradicionalnoj izložbi povodom Međunarodnog dana žena, a koja je nakon nekoliko putujućih, baš poput prošlogodišnje organizirana u Popovači, u sredini iz koje je većina ovih autora krenula baviti se umjetničkim radom, naglasila je tom prigodom ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić.

Ovo je 65-a skupna izložba PLUS-a „Moslavački štrk“ u kojem već 10 godina djeluju većinom članice s područja Grada Popovače, rekla je uvodno predsjednica Marija Pukec Žigić. „Mi stvarno uživamo slikajući i izražavamo se bojama, dakle, njima šaljemo poruke. Ovom izložbom „Plesni titraji srca“ pokazali smo kako mi doživljavamo ljubav prema obitelji, prijateljima, prirodi, ali i sportu. Dakle, bogat je opus, raznolike su teme, baš kao što je to slučaj kod svih naših tematskih izložbi. Dakle, gledamo uvijek da smo prisutne i da na neki način damo tu pozitivnu poruku svijetu jer smo svjesne naše situacije.“

Podsjetila je potom Marija Pukec Žigić na preminule članice udruge, ali i na sve žene koje su ih pratile i ostavile snažan utisak u njihovom životu i radu, posvetivši im ovu izložbu.

Izložbu „Plesni titraji srca“ otvorio je zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić  zahvalivši pritom Knjižnici na organizaciji bogatog i kvalitetnog programa, a PULS-u „Moslavački štrk“ na izboru djela koja su vedra i nježna, baš poput ženske duše. „Hvala vam na trudu i radu kojim uveličavate mnogobrojne događaje, ali i doprinosite kulturi našeg kraja prikazujući kako svijet može biti iznimno lijep na slikarskom platnu.“- rekao je zamjenik gradonačelnika i izrazio nadu da će se podjele u društvu i nepravde razriješiti u korist žena, a koje to u potpunosti zaslužuju.

Program je izvedbama na gitari glazbeno oplemenio Goran Žigić, a bio je upotpunjen i darivanjem slika dvjema posjetiteljicama te domaćinu, Knjižnici i čitaonici, dok su sve prisutne žene dobile slatke poklončiće. 

Otvorenju su, uz brojne građane i autorice, nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, gradski vijećnik Josip Vlašić te ravnateljica Dječjeg vrtića Andreja Zeman.

Izložba „Plesni titraji srca“ se može razgledati do 31. ožujka u redovno radno vrijeme knjižnice.