Općinsko vijeće Velike Ludine usvojilo prvi ovogodišnji rebalans

Općinsko vijeće Velike Ludine elektronski je održalo svoju 17. sjednicu. Na dnevnom redu nalazila se samo jedna točka, Donošenje I. izmjena i dopuna Proračuna za 2023. godinu s projekcijama za 2024. i 2025. godinu.

Kako je pojasnio načelnik Dražen Pavlović, ovom se rebalansu pristupilo žurno zbog više razloga. Najvažniji se svakako odnosi na povećanje sredstava za izgradnju produžetka Obrtničke ulice u Velikoj Ludini, budući da se za ovaj projekt općina prijavila na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koje provodi natječaj s ciljem osiguravanja financijske potpore za projekte koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga. Za ovu je investiciju s dodatnim iznosom u rebalansu sada predviđeno 82 tisuće eura, a što će biti dovoljno da se ova ulica spoji s ulicom Bukovec u Grabrovom Potoku, a što je i bio krajnji cilj.

Također, općina je u tijeku prijave rekonstrukcije Ulice Gaj u Vidrenjaku na Program održivog razvoja lokalne zajednice koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, stoga je ovim rebalansom povećan iznos za tu investiciju na 112.800 eura.

Od manjih stvari, načelnik je istaknuo kako je do određenih povećanja zbog tržišnih cijena došlo kod ulaganja koja su predviđena za rekonstrukciju Vatrogasne ulice u Vidrenjaku, popravak autobusnih kućica, izgradnju led rasvjete, uređenje društvenih domova u Maloj Ludini i Okolima.

Također, ovim su rebalansom osigurana i sredstva za sufinanciranje troškova prijevoza autobusom u iznosu od 33.200 eura.

I. izmjene i dopune Proračuna Općine Velika Ludina za 2023. godinu rezultirale su time da on sada iznosi 2.435.691,01 €, što je za 221.160 eura više od izvornog plana.