Održana završna konferencija EU projekta Eri-Health

U Sisku je održana završna konferencija EU projekta Eri-Health pod nazivom “Javnozdravstvena spremnost za epidemije i vanredne situacije koje prelaze granice država” kojeg je Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije provodio u suradnji s JZU Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske i Institutom za javno zdravlje Crne Gore. Projekt su predstavili ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, dr. Inoslav Brkić i doktorice Sonja Pajtlar i Tajana Juzbašić.

Kako je pojašnjeno, radi se o projektu prekogranične suradnje, realiziranom u okviru Prioritetne osi 1 – Poboljšanje kvaliteta usluga javnog zdravlja i socijalne zaštite u programskom području Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Cilj Projekta je poboljšanje usluga dijagnostike antropozoonoza i zaraznih bolesti koje se prenose putem vektora kao i kontrole vektora što omogućava projektnim partnerima da pravovremeno otkriju javnozdravstvene prijetnje.

Ukupna vrijednost projekta je 999 329,54 €, a vrijednost projekta u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ je 354 567,18 €.

Konferenciji je nazočio i zamjenik župana Mihael Jurić, a koji je zahvalio svim djelatnicima Zavoda, ne samo za dobro proveden projekt prekogranične suradnje, nego i za svekoliko njihovo djelovanje, posebice u uvjetima pandemije. Sredinom veljače, podsjetio je zamjenik Jurić, službenim otvaranjem označen je završetak radova na rekonstrukciji zgrade Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u vrijednosti od oko 217 000 €. Na taj način Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, prvi put u svojoj povijesti, ima svoju zgradu, koju će samostalno koristiti.