Obilježena 30. godišnjica osnutka HDZ-a na području Sisačko-moslavačke županije

U Sisku je 13. ožujka održana svečanost na kojoj je više od 500-injak uzvanika, članova Hrvatske demokratske zajednice, proslavilo 30. godišnjicu osnutka stranke na području Sisačko-moslavačke županije. Okupivši sve svoje zajednice, utemeljitelje, žene, mladež, branitelje i poduzetnike, iz grada hrvatskih pobjeda poslana je poruka o snažnom zajedništvu koje je obilježilo rad stranke u posljednja tri desetljeća.

Na dane osnivanja stranke na području županije, podsjetio je jedan od njenih utemeljitelja Ivan Bobetko. O djelovanju HDZ-a na području Siska i Sisačko-moslavačke županije te rezultatima HDZ-a u ostvarivanju razvojno-socijalnih projekata, govorili su predsjednici gradske i županijske organizacije, Tomislav Kralj i župan Ivan Celjak. „HDZ je najsocijaldemokratskija stranka kad se radi o najugroženijima u našem društvu, ujedno je i najdomoljubnija kad se radi o interesima Hrvatske i svih naših građana!, poručio je Celjak uz čestitku svim članovima. Predstavljeni su i projekti obnove i revitalizacije na području Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković rekao je kako svaka generacija HDZ-ovih političara ispred sebe ima neke strateške projekte koje treba ispuniti. „Povezali smo hrvatski teritorij, modernizirali Hrvatsku vojsku, postigli energetsku neovisnost, ojačali gospodarstvo, uveli euro, ušli u schengenski prostor, kroz dvije globalne krize očuvali radna mjesta i povećali zapošljavanje, 4. paketom mjera pomoći ćemo građanima, a poticaj za Sisačko-moslavačku županiju kroz naše projekte, posebno je vidljiv!, rekao je premijer Plenković podsjetivši kako će do kraja mandata, autocesta A11 do Siska na kojoj traju radovi izgradnje, povezati i integrirati Sisačko-moslavačku županiju sa glavnim gradom što je važno za obnovu, ali i ekonomsku i socijalnu revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije. „Za ovu smo županiju povećali kvotu regionalnih potpora znatno veću nego u drugim dijelovima Hrvatske, što je poruka ulagačima kako će ovdje biti najbolji uvjeti ulaganja“ naglasio je Plenković.

Čestitke brojnom članstvu uputili su i ministri Marin Piletić, Davor Božinović i Tomo Medved. Svečanosti su još bili nazočni potpredsjednica HDZ-a Zdravka Bušić, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, politički tajnik stranke i potpredsjednik Sabora Ante Sanader, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, državni tajnici Željka Josić i Domagoj Orlić, te brojni stranački dužnosnici županije te gradova i općina.