Nezaposlenost u SMŽ smanjena za 5,2%

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, na kraju veljače ove godine u našoj županiji bile su registrirane 6443 nezaposlene osobe. Na mjesečnoj razini nezaposlenost je smanjena za 5,2 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost niža za 8,7 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačko-moslavačkoj županiji, najveću nezaposlenost i dalje ima Sisak gdje posao traži 1546 osoba, potom Kutina gdje je bez posla 888 osoba, dok u Petrinji posao traži 731 osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je bez posla 56 osoba. U usporedi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je smanjena u 15 gradova i općina, a najveće smanjenje od 45,3 posto zabilježeno je u Martinskoj Vesi. Evidentirana nezaposlenost je povećana u četiri grada i općine, a najveće povećanje zabilježeno je u Hrvatskoj Kostajnici za gotovo 45 posto.

Tijekom veljače ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je 496 osoba, od čega 326 osoba izravno iz radnog odnosa. Najviše je osoba došlo iz prerađivačke industrije. Iz evidencije nezaposlenih izašlo je 847 osoba, od čega je zaposleno njih 617. Najviše osoba zaposleno je u djelatnosti javne uprave i obrane.