Na Skupštini DVD-a Šartovac prvi put izvedena himna društva u čast 90. obljetnice postojanja i rada

DVD Šartovac u protekloj je godini ostvario zapažen iskorak u Vatrogasnoj zajednici Grada Kutine. Rekao je to Slavko Špičak, predsjednik Vatrogasne zajednice na Skupštini DVDa- Šartovac. Dododao je kako ovo posebno raduje stoga što DVD-e ove godine slavi 90. obljetnicu postojanja i kontinuiranog rada te se ističe u radu s djecom i mladima što jamči budućnost društva.
Igor Burić, predsjednik DVD-a Šartovac izdvojio je neke od aktivnosti društva.

Igor Burić, predsjednik DVD Šartovac

Vatrogasci iz DVD-a Šartovac sudejlovali su protekle godine u 6 intervencija; gašenje požara, obrani od poplava, potraga za nestalim osobama… U svježem je sjećanju i sudjelovanje u pomoći stanovnicima na potresom pogođenom području kod Petrinje. Ostvareni su i zapaženi rezultati u natjecanjima, a u DVD-u su posebno ponosni na prvo mjesto djece. DVD Šartovac redovito je sudjelovao i na vatrogasnim vježbama i manifestsacijama.  

     Organizirano je i 16 radnih akcija te su obnovljene i uređene zgrada i prostorije Vatrogasnog doma u Šartovcu, obnovljena je oprema te je nabavljeno novo vozilo.

     DVD se prilagodio i projektnom finaciranju te je uspješno aplicira na Natječaj Fonda solidarnosti. Tako je nabavljeno 5 kompleta zaštitnih vatrogasnih odijela i nešto opreme ukupne vrijednosti 75 tisuća kn. Pripremljen je i novi projekt za nabavu nove opreme vrijednosti 200 tisuća kn.

     Sve je to ostvareno uz pomoć i sudjelovanje mještana, a posebno članova KUD-a i NK Šartovac. „Zajedništvo u Šartovcu ključ je uspjeha te je uspjeh DVD-a uspjeh cijelog Šartovca.“, ističe predsjednik DVD-a Igor Burić.

Igor Burić, predjsednik DVD Šartovac

U planu rada za ovu godinu u planu je izgradnja garaže za vozilo. Pomoć u ostvarenju tog plana obećali su Nebojša Čović, predsjendik Gradskog vijeća Kutine i Slavko Špičak, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Kutine. Nastavit će se sa zanavljanjem opreme, redovito vježbanje te stalno obučavanje i educiranje kako bi se na višu razinu podigla operativna spremnost vatrogasaca DVD-a Šartovac.

     Ove godine u središtu rada je proslava 90. oblejtnice DVD-a Šartovac koja će biti organizirana uz blagdan sv. Florijana, 4.s vibnja i Dana hrvatskog vatgrogastsva.

U čast 90. obljetnice tamburaši KUD-a Šartovac prvi su put izveli Himnu DVD-a Šartovac koju je napisao i skladao Ivan Petravić.