Kutinskim boksačicama – dva zlata i jedno srebro

Proteklog vikenda od 16-19.03. održano je državno prvenstvo u boksu za žene. Za Kutinu su nastupile u juniorskoj konkurenciji Agata Štajcer-66kg, Anđelina Filipović-60kg, i Ema Ganić -52kg.
Agata Štajcer je po treći puta osvojila državno prvenstvo potvrđujući ujedno svoju visoku klasu. „Uglavnom Agata sve svoje borbe do sada rješava prekidima, te u domaćoj konkurenciji ima sve manje protivnica jer se miču iz njezine skupine. Ona je u finalnoj borbi vrlo sigurno svladala Iru Martinec iz RON-a, prekidom u trećoj rundi. Agata pokazuje sve više svoj visoki potencijal s dobrim kretanjem, razornim direktima i vrlo preciznim pogocima, koji jednostavno dekoncentriraju drugu stranu. Ove godine Agatu očekuje EP kao i svjetsko, gdje će pokušati izvući maksimalni rezultat i za Hrvatsku osvojiti medalju“, ističe trener Josip Cerovec.

 Anđelina Filipović u konkurenciji -60kg bila je također odlična. Ovo je njezin prvi nastup u prvenstvu države i zlato. „Dobro pripremljena odlično je vodila borbe. Sa svojim direktima i krošeima zadavala je velike muke svojim protivnicama precizno ih pogađajući u tijelo i glavu. Bilo je i malo nesnalaženja zbog ovako jakih borbi, ali je svojim borbenim duhom sve nadoknadila i osvojila zlatnu medalju. U ½ pobijedila je Ivanus Klaru-Titan Gym (ZG), u finalu je svladala Doroteju Velcl iz Koprivnice. Ovim pobjedama Anđelina si je odškrinula vrata reprezentacije te će i ona napasti na moguće svjetske medalje“, ističu iz kluba.
Ema Ganić nije mogla do kraja parirati izuzetno nadahnutoj reprezentativki Jukičić Ani iz Sl. Broda, te je borba prekinuta početkom druge runde nakon jednog snažnog direkta Jukičićke. Ema se u prvoj rundi dobro snalazila i parirala Jukičićki, no polovinom druge runde Jukičićka je krenula serijom, te je jedan direkt jače pogodio Emu, pa je borba prekinuta. Djevojke su odlično odradili svoj posao, te dalje nastavljaju pripreme za druga domaća i inozemna natjecanja. Ujedno Boks klub Kutina je dobi domaćinstvo prvenstva države za juniore i U22. Očekuje se nastup oko 115 natjecatelja iz cijele hrvatske. Vrhunske borbe će se odvijati u kutinskom sportskom centru od 27-30.04.2023.“, navodi u izvješću s terena trener Box kluba Josip Cerovec.