Komunalni servisi Popovača nabavili novo električno vozilo za prikupljanje miješanog komunalnog i biootpada

Komunalni servisi Popovača d.o.o. su sredstvima potpore Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ovih dana nabavili novo električno vozilo za prikupljanje biootpada i miješanog komunalnog otpada.

Riječ je o vozilu koje će se prije svega koristiti za potrebe prikupljanja otpada u nepristupačnim i uskim ulicama gdje je otežano kretanje većim kamionima.

„Vozilo je kapaciteta otprilike 3m3 odnosno 700 kilograma nosivosti i vrlo je interesantno budući je 100% na struju, autonomije preko 150 kilometara. Osam sati se puni, a osam sati radi, što predstavlja trošak od oko 0,53 centa na 100 kilometara. U sustav prikupljanja otpada uvodimo nove korisnike koji do sada nisu bili u evidenciji čime se povećava i broj mjesta prikupljanja spremnika, a samim time i broj lokacija na koje smo do sada išli svojim standardnim komunalnim vozilima“- ističe direktor Komunalnih servisa Popovača Ivor Stanivuković .

Gradonačelnik Josip Mišković naglašava da su popovački Komunalni servisi kroz posljednjih godinu dana, otkako se Popovača odvojila od kutinske Eko Moslavine te samostalno krenula u djelatnost prikupljanja otpada na svom području, bogato opremljeni različitim vrstama opreme. „Za nabavku ovog vozila također smo se prijavili za financiranje na Natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je vozilo, čija vrijednost iznosi oko 200.000,00 kuna, nabavljeno sredstvima EU. Ono će nam biti od iznimne koristi kod obilaska naših građana na lokacijama gdje su ulice uske i gdje standardizirana vozila za odvoz otpada ne mogu proći. Na našem području mnogo je takvih užih ulica, prvenstveno se radi o vinskim cestama kojima mogu prolaziti samo osobna vozila, a namjera je Grada svim građanima koji žive ili imaju nekretnine na našem području osigurati dostupnost kompletne usluge prikupljanja otpada na kućnom pragu i time značajno unaprijediti kvalitetu naše usluge u tom smislu“- ističe gradonačelnik te zaključuje kako nabavka ovog električnog vozila predstavlja i jedan važan iskorak u smjeru podizanja ekološke svijesti na području Grada Popovače.