DVD Voloder održao godišnju skupštinu

DVD Voloder održao je 130. izvanrednu izbornu i izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj je za tajnika umjesto dosadašnje Josipe Kurtović, a koja zbog privatnih razloga više ne može obnašati ovu dužnost, imenovan Miro Hrlić.

„Tijekom 2022. godine održali smo godišnju Skupštinu, kao i sjednice Zapovjedništva i Upravnog odbora prema potrebi. Održavali smo vozila i opremu kako bi uvijek bili spremni djelovati. Intervenirali smo 10 puta, a na tim intervencijama sudjelovali smo u prosjeku sa 6 vatrogasaca. Obilježili smo i Mjesec zaštite od požara te smo bili posvećeni i radu s natjecateljskim desetinama. S djecom smo sudjelovali na 12 natjecanja te smo osvojili 3 pehara. S muškom mladeži sudjelovali smo na 6 natjecanja, a sa ženskom na 7. Ženska mladež pohvaliti se može 2. mjestom na županijskom natjecanju te 10. na državnom. U rujnu smo održali naš tradicionalni Memorijal „Molnar-Dolenčić“. Uz pomoć financijskih sredstava SMŽ osigurali smo prijevoz naše mladeži na Vatrogasni kamp Fažana. Također, ostvarili smo i financijska sredstva od oko 100 tisuća kuna iz Fonda solidarnosti, taj projekt nabavke opreme je u završnoj fazi, dok nas još očekuje jedan, a koji je u suradnji sa županijom. Proveli smo i natječaj za najam vatrogasnog doma budući da su donedavni zakupoprimci otišli u mirovinu.“ – istaknuto je u okviru izvješća te zahvaljeno Vatrogasnoj zajednici Grada Popovače, Gradu, Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije, Županiji, te sponzorima koji su na financijski ili bilo koji drugi način pomogli rad DVD-a.

Skupština je usvojila i Plan rada za ovu godinu, a u okviru kojeg je istaknuto kako se članovi planiraju odazivati na sve akcije gašenja požara te spašavanja ljudi i imovine, održavati opremu i vozila, ali i raditi na pomlađivanju i omasovljavanju društva te stručnom osposobljavanju.

Ovogodišnju skupštinu DVD-a Voloder pozdravili su, među brojnim gostima, i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko- moslavačke županije Mijo Brlečić te zapovjednik gradske Vatrogasne zajednice Branko Tišljar. Za višegodišnji aktivan rad u društvu, članovima su uručena priznanja i plakete.