DVD Donja Gračenica održao 130. Skupštinu Društva

DVD Donja Gračenica održao je 130. izvještajnu sjednicu Skupštine Društva.

Izvješće o radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Gračenica u ime Upravnog odbora Društva predstavila je Jasminka Behin, a među ostalim realiziranim aktivnostima posebno naglasivši uspješno završen projekt nabave nove vatrogasne opreme financirane sredstvima ostvarenima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

„DVD je sklopio s Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske u iznosu od 51.313,79 EUR odnosno 386.623,75 HRK koji je iskorišten za kupnju nove vatrogasne opreme, a u svrhu zamjene uništene i rashodovane opreme koja je oštećena ili uništena na vatrogasnim intervencijama“- istaknuto je u Izvješću. Kako je također naglašeno, i tijekom prošle godine nastavljen je kvalitetan rad sa djecom i mladeži te ostvareni zapaženi rezultati na natjecanjima, a DVD je kontinuirano sudjelovao i u svim društvenim aktivnostima u naselju, pri čemu se posebno ističe obilježavanje blagdana zaštitnika tog naselja, sv. Fabijana i Sebastijana u okviru kojeg je proslava nakon misnog slavlja tradicionalno nastavljena u prostorijama Vatrogasnog doma.

U okviru ove skupštine članovima su za višegodišnji angažman dodijeljena odlikovanja i spomenice, a statua za najboljeg vatrogasca u prošloj godini, po prvi put u povijesti djelovanja Društva uručena je ženskoj članici operativne desetine Danijeli Turini. Članovima “B” ekipe koja je uspješno sudjelovala na prošlogodišnjoj vatrogasnoj Olimpijadi održanoj u Celju  u Sloveniji, gradonačelnik Josip Mišković uručio je priznanja i prigodne uspomene.

Među brojnim gostima skupštine, uz gradonačelnika su čestitke na uspješnom radu članovima donjogračanskog DVD-a izrazili izaslanik sisačko- moslavačkog župana Danijel Sučija, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice SMŽ Mario Paluh, zapovjednik popovačke Vatrogasne zajednice Branko Tišljar i tajnik Dražen Kocet.