Demantij Marina Bolteka

Marin Boltek, organizator tribine „Agresivni okultizam u glazbi i utjecaj na pojedinca i društvo“ sukladno Zakonu zatražio je demantiji vijeti/izvještaja o tom događaju u Kinu Moslavina u Kutini objavljenom na portalu radiomoslavina.hr.
Sukladno Zakonu objavljujemo demantij Marina Bolteka:
Dana, 29. 03. 2023. u 19 h u pučkom otvorenom učilištu u Gradu Kutina održana je tribina pod nazivom „Agresivni okultima u glazbi i utjecaj na pojedinca i društvo“.
Predavači su bili:
mr. sc. Arna Šebalj, dipl. iur. prof. dr. sc. Stipe Kutleša Mislav Vuić, dr. med. dent Marin Boltek, mag. inf.
Teme tribine bile su:
problemi oko prostora Barake u Kutini, uloga i zabrana glazbe kroz povjest, utjecaj na čovjeka i društvo, pedofilija -skrivena tema, ali i pojava u crkvi, obrazovanje i rasulo obitełji kroz plan cjelodnevne škole te radnog vremena majki, rodna ideologija i trgovina djecom, uloga crkve i ogluha na okultističke glazbene dogadaje, konkretno o porukama i značenju glazbenog dogadaja.
Povod te tribine bio je najavljeni Heretic Feast koncert za dan 08.04.2023, dakle na Veliku subotu u takozvanoj kutinskoj Baraci.
Predviđeni glazbeni dogadaj u Kutini, pod krinkom tobožnje slobode, demokracije i sekularnosti drżave i društva, potiče na diskriminaciju drugih i drugačijih, mržnju, ubijanje, smrt, ponižavanje vjernika kao većinskih gradana Republike Hrvatske i gradana Moslavine i grada Kutine.
Organizatori tribine su neposredno prije odrżavanja tribine objavili Otvoreno pismo u kojemu su sustavno obrazložili razloge za odgadanje koncerta te istaknuli da podržavamo mlade u njihovim kreativnim inicijativama i djelatnostima kao i slobodi izražavanja što je temeljno pravo svakoga čovjeka. Apsolutne slobode nema za bilo koga, pa ni za mlade.
Tijekom tribine analizirani su tekstovi pjesama koje se žele pjevati navedenoga dana i sa tim tekstovima je upoznata kako javnost tako i sudionici tribine.
Kako su tekstovi izvan svakog dosega Ijudske civilizacije i normi kulturnoga ponašanja, autori Otvorenog pisama kao i predavači tribine su protiv organizacije takvoga koncerta.
Otvoreno pismo Zaključuju apelom da VLAST GRADA KUTINE OTKAŽE OVAJ DOGAOAJ KOJI NE PROMIČE POZITIVNE VRIJEDNOSTI NEGO NEGATIVNE I UNOSI NEMIR MEDU GRAOANE OVOGA GRADA, ŽUPANIJE I CIJELE HRVATSKE.
U uvodnom izlaganju Marin Boltek je iznio vlasnički odnos poslovnog prostora Baraka koji je u vlasništvu Grada Kutine te činjenicu da je Grad Kutina dao na korištenje i upravljanje istoga dvjema kutinskim udrugama „Oko društva“ te .Udruzi Koma“.
Takoder Marin Boltek je iznio podatak da je Grad Kutine od 2018 do danas u derutni prostor te barake uložio 1.879.639 kuna, gradskog novca poreznih obveznika.
S obzirom na tekstove pjesama, a koje organizatori nİsu proučili, evidentno s uočeni elementi govora mrżnje što je kazneno djelo.
Takvim radnjama krši se Ustav Republike Hrvatske, Kazneni zakon i Zakon o suzbijanju diskriminacije jer se kroz tekstove promvira vjerska nesnošljivost, nasilje i mrżnja na Kršćansku tradiciji, Uskrslog lsusa, Boga, Mariju i Źidove.
Datum i vrijeme koncerta ima simboličnu poruku baš uoči kršćanskog blagdana Uskrsa.
Opravdanje organizatora bilo je spajanje dana pa se Ijudi mogu lakśe organizirati, unatoč tome što su mogli spojiti i za 1. svibnja.

Uvažena mr. sc. Arna Šebalj dala je svoj obol na ovu problematiku, prof. dr. sc. Stipe Kutleša objasnio je pojmove slobode izražaja ali i granice te slobode dok je Mislav Vuić, dr. dentalne medicine detaljno iznio prijevode spornih tekstova.
Organizatori tribine zadovoljni su odazivom gradana te vjeruju da će prokazivanje istine uvelike pridonijeti daljnjem boljitku Grada Kutine.

Podnositelj zahtjeva za demantij:
Marin Boltek