Antun Snovak novi je predsjednik LD “Moslavački krug”

Likovno društvo „Moslavački krug“ održalo je redovnu godišnju i izbornu Skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Antun Snovak, za dopredsjednicu Ana Đula, a tajnika Krešimir Kovač. Nakon smrti Josipa Kovača Đonija, a koji je bio dugogodišnji predsjednik ovog društva, kratko ga je vodio Želimir Šiško, te je zbog nastavka rada, ali i pokretanja novih aktivnosti te okupljanja novih članova nužno bilo izabrati novo vodstvo.

Antun Snovak poznato je ime u svijetu likovne umjetnosti. Likovno se educirao u atelieru  prof. B. Asparuhova u Pragu te na likovnim radionicama Likovne akademije i Nacionalne galerije u Pragu. Izlagao je diljem Hrvatske te u Češkoj.

U okviru izvješća za prošlu godinu posebno je naglašena provedba nekolicine aktivnosti, likovne kolonije Zorke Sever koja se tradicionalno organizira u povodu obilježavanja Dana grada, „Noći trijema“ te Memorijalne likovne kolonije „Josip Đoni Kovač“ s pripadajućim izložbama.

Novoizabrani predsjednik okupljenima se zahvalio na povjerenju, a potom je iznio i plan rada za ovu godinu. „Uz održavanje temeljne zadaće, a to je predstavljanje kulture naše zajednice, moja je ideja da u budućnosti dinamiziramo društvo. Dakle, nakon perioda koronavirusa te konfuznog stanja u kulturi i društvu,  želja mi je da pokažemo našu snagu. Uz naše tradicijske vrijednosti koje njegujemo, dakle, uz aktivnosti vezane uz trijem i zbirku Zorke Sever, te one u spomen na pokojnog predsjednika, cilj mi je da se predstavljamo i kroz nekoliko novih projekta, a u koje bi uključili i nove članove.  To su u principu već naši  neformalni članovi, koji su izuzetno talentirani, a bave se digitalnim tehnologijama, ilustracijama i skulpturama. Dakle,  mi predstavljamo širi kontekst kulture i važno nam ga je neprestano dalje širiti. Moja želja je, između ostalog, da tu bude poezije i glazbe, ali i novih tehnologija i metoda u izražavanju, dakle da zaokružimo kreativnu priču naših članova.“ – rekao je novoizabrani predsjednik Antun Snovak.

Podršku inicijativama Likovnog društva „Moslavački krug“ u ime Grada Popovače je na ovogodišnjoj skupštini izrazio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.