Započeli završni radovi na ŽC 3130 Mala Ludina – Mustafina Klada

Započeli su završni radovi na Županijska cesta broj 3130 Mustafina Klada – Mala Ludina. Riječ je o rekonstrukciji kolnika te izvođenju asfalterskih radova, a koji se nadovezuju na proširenje kolnika i ostale radove vezane uz bankinu i cestovne jarke koji su odrađeni tijekom prošle godine. Riječ je o prometnici dužine 9,1km čija se rekonstrukcija i proširenje financira zajedničkim sredstvima Općine, Županijske uprave za ceste te resornog Ministarstva, a što je ostvareno uz pomoć saborske zastupnice Marijane Petir. Njihova je ukupna vrijednost oko 10 milijuna kuna, te je to jedno od najvećih ulaganja u prometnice ove općine od njezina osnutka.  

Kako je najavljeno, radovi bi trebali završiti do 18. ožujka, a do tada je svakim radnim danom u vremenu od 8 do 16 sati ova prometnica privremeno zatvorena te se promet odvija obilazno kroz Rečicu Krišku, Novoselec, Obedišće, Vidrenjak i Veliku Ludinu.

„S tom cestom bit će riješen problem županijskih prometnica na području općine, a što omogućuje i daljnja ulaganja u njihovu modernizaciju. Naime, pregovorima smo sa ŽUC-om oko izgradnje nogostupa te rekonstrukcije mosta i prometnice od vodotoka Ludinica do groblja. Tim zajedničkim projektom most bi bio znatno proširen, na njemu bi se odvijao dvosmjeran promet, a obuhvatio bi i pješačku stazu.  Tu bi onda odradili i zacjevljenje postojećeg cestovnog jarka. Ako se to ne uspije sve ove godine, iduće bi svakako to trebalo biti završeno.“ – pojasnio je načelnik i zaključio kako bi to uvelike povećalo sigurnost svih sudionika u prometu na toj dionici.

Osim toga, Općina ima i planove vezane uz nerazvrstane prometnice. “Krećemo u daljnje produženje Obrtničke ulice prema Bukovcu,  u dužini od 200-300 metara, a za što ćemo izdvojiti oko  33 tisuće eura, a sve kako bi ju onda tijekom sljedeće godine spojili s Bukovcem, ali i putom prema mostu u Jezu. Također, uredili bi i Poljsku ulicu, ulicu koja spaja Obrtničku i Dugu ulicu, a dužine je 200-tinjak metara. Tu se otvara i mogućnost za nekoliko gradilišta, posebice obiteljskih kuća stoga ćemo za tu namjenu izdvojiti nešto više od 30 tisuća eura. U naselju Vidrenjak plan je urediti Ulicu Gaj. Ona je dosta dugačka, ali krenuli bi od Vidrenjaka, sanirati onaj najkritičniji dio, za što bi izdvojili oko 33 tisuće eura, pa bi sukladno mogućnostima nastavili do Male Ludine. Potom tu je i proširenje i zacjevljenje u Vatrogasnoj ulici vrijedno 22 tisuće eura, te uređenje Stazićeve ulice vrijedno 10 tisuća eura. U naselju Mustafina Klada proširenje i asfalt se planira u Ratarskoj ulici u vrijednosti 6 700 eura, a u Okolima u Maloj ulici vrijednosti oko 16 tisuća eura. Dakle, prioritet nam je rješavati ono što ljudi traže.“ – pojašnjava načelnik Dražen Pavlović.

Osim toga ne treba zaboraviti niti na daljnje održavanje ostalih nerazvrstanih cesta, a za što je predviđeno 46 tisuća eura. Dakle, u komunalnu infrastrukturu Općina Velika Ludina planira uložiti značajan dio svojih proračunskih sredstava, zaključuje načelnik.