Veliki interes djece za zimsku školu robotike i gaminga

U Tehničkoj školi Sisak, a uz podršku Sisačko-moslavačke županije održava se 2. Cool School zimska škola robotike i gaminga na kojoj sudjeluje 64 učenika.

„Ova zimska škola pokazala se kao dobar program u kojem naši učenici tijekom zimskih praznika popunjavaju svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način, stjecanjem novih znanja i vještina. Ponosni smo na naše programe za razvoj videoigara koje imamo u Tehničkoj školi Sisak, ali i Srednjoj školi Novska za što postoji veliki interes mladih. Siguran sam da će dio mladih ljudi koji su sada ovdje pokazati interes i za upis u smjerove tehničkih škola. Cilj nam je da mladi ostanu na području naše županije“ –  istaknuo je prilikom obilaska zamjenik župana Mihael Jurić.

Cilj ovakvih radionica je poticanje kreativnosti učenika, kritičko razmišljanje i razvoj praktičnih i digitalnih vještina. Na ovaj način učenici se već u osnovnoj školi upoznaju s izradom videoigara i usmjeravaju u područje gaming industrije koja zadnjih godina bilježi najbrži i najveći rast.

Da za ovom industrijom, a tako i programom ove zimske škole vlada veliki interes, potvrdio je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

Zamjeniku župana Mihaelu Juriću u obilasku zimske škole gaminga i robotike pridružili su se i glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih Marijo Rajič te članovi Savjeta mladih SMŽ.