Stranka OIP na predstavljanju u Kutini: „Politika je služenje narodu, a ne koristoljublje!“

Stranka „Odlučnost i pravednost“ na čijem je čelu saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto danas je na konferenciji na novinare predstavila program stranke kojoj je nedavno pristupio i predsjednik Gradskog vijeća Kutine, Robert Krpes, pred kojim je i službena smjena s ove dužnosti.
 

Uvodno predstavljajući program stranke, čelnica Karolina Vidović Krišto podsjetila je na brojne, javnosti poznate afere, koje se nalaze iza vodećih struktura zbog kojih bi u uređenim državama svi snosili posljedice. U svom govoru Krišto izjednačuje i HDZ i SDP s kojima, ističe, nema suradnje, zbog načina njihovog rada koji ne ide u korist građana Hrvatske.  


  „Želimo stvoriti uređenu, pravednu socijalnu državu u kojoj su svi jednaki prema zakonu, u kojoj nitko nije iznad zakona, jer samo uređena država može biti i država blagostanja“, rekla je Vidović Krišto.
  Dodala je kako je cilj stranke „Odlučnost i pravednost“ okupiti sve demokratske, slobodno misleće ljude. „Hrvatskoj treba stožerna, moćna i jaka stranka kako bi Hrvatsku doveli u red, a to je OIP. Nismo se borili za Hrvatsku da nam djeca odlaze iz Hrvatske, da su nam plaće tri puta niže od onih u Njemačkoj, a cijene tri puta više. Pridružuju nam se kvalitetni ljudi, a jedan do njih je i Robert Krpes i njegova uloga u Sisačko moslavačkoj županiji će biti važna za OIP“, naglasila je Karolina Vidović Krišto.
  

Robert Krpes istaknuo je kako je ovoj stranci pristupio jer se razočarao u politiku koju vodi aktualna vlast, u kojoj je do nedavno sudjelovao, te objasnio zašto je izašao iz vladajućih struktura. „U politiku sam ušao naivno, a ne iz koristoljublja. Na funkciji predsjednika Gradskog vijeća bio sam više od godinu dana u vrijeme kada je gradonačelnik bio spriječen u obavljanju svoje dužnosti. Imao sam tada priliku saznati više o problematici grada, imao sam i obećanja da će se nešto promijeniti na bolje, međutim od toga nije bilo ništa. Tada sam odlučio pristupiti stranci „Odlučnost i pravednost“ koju na političkoj sceni vidim kao svjetlo u tunelu“, objasnio je Krpes.
 

Izrazio je nezadovoljstvo zbog opstrukcije vladajućih vezano uz potencijalno dobre projekte u industrijsko logističkoj zoni kojih je, kaže, bilo i koje su Kutini mogli donijeti i 50-tak novih radnih mjesta, te upozorio na politiku izvlačenja koristi od projekata, a ne razmišljanja o koristi za Kutinu.
  Kutina se, kako je istaknuo Krpes, ne može „vaditi“ na zagrebački prsten, jer projekti dolaze i u Slavoniju i drugdje u Hrvatsku, te ističe da industrijsko logističku zonu treba što prije pokrenuti. Krpes je najavio kako ide u oporbu u Gradskom vijeću, a zalagat će se za razvoj Kutine i pravednost, umjesto koristoljublja.
 

Predsjednica stranke Karolina Vidović Krišto naglasila je kako je trenutno cilj stranke omasoviti članstvo i upoznati građane s njihovim idejama i programom. „Zasad ne idemo s osnivanjem ogranaka, ali to nam je drugi korak. OIP je ovdje da promijeni paradigmu politike i poimanje onoga što politika jest. Politika je služenje narodu, a ne koristoljublje. Građani plaćaju ministre i sve institucije pa i političke stranke da rade u njihovu korist, a ne protiv interesa građana. Zato treba promijeniti početne postavke politike, treba promijeniti sustav“ zaključuje čelnica stranke „Odlučnost i pravednost“, Karolina Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Kutini.