Razvoj šaha u Popovači

U tijeku su upisi u ŠAHOVSKI KLUB POPOVAČA. Za upis je potrebno ispuniti Pristupnicu i donijeti fotokopiju Domovnice.

„Zbog velikog interesa i prepoznatog potencijala osnovali smo Šahovski klub Popovača kako bismo djeci, a koji čine najveći broj naših članova, ali i odraslima koji se uključe, omogućili sudjelovanje u natjecanjima Hrvatskog šahovskog saveza.

Ženska ekipa OŠ Popovača sudjelovala je u završnici školskog prvenstva Hrvatske tako da smo sigurni kako u Popovači postoji izuzetan potencijal.

Kako je šah aktivnost koja može znatno unaprijediti potencijale djece i mladih u smislu sposobnosti duboke koncentracije, razvijanja sposobnosti vizualizacije, razvijanje sposobnosti donošenja odluka i sposobnosti analitičkoga razmišljanja, odlučili smo stvoriti uvjete u gradu Popovači za organiziranu i usmjerenu šahovsku aktivnost. Europski parlament donio je preporuku zemljama članicama da u svoje obrazovne sustave implementiraju šah. Nadamo se da ćete prepoznati naše napore i pomoći nam da šahovska aktivnost u Popovači zaživi.“ – poručuju voditelji kluba Milan, Josip i Danijel.

Šahovske aktivnosti provode se u OŠ Popovača ponedjeljkom, srijedom i petkom 7. sat, a kroz nekoliko tjedana bit će i u prostoru Zajednice sportskih udruga Grada Popovača na adresi Trg grofova Erdodyja 4, Popovača.

Više informacija može se dobiti na broj 099 254 2809 (Josip Blažević) te na broj 098 803 158 i e-mail: danijel.markesic@gmail.com (Danijel Markešić).

Pristupnica se može preuzeti na mrežnoj stranici OŠ Popovača.