Održan “Popovački urnebesni karneval”

Prošle subote održan je „Popovački urnebesni karneval“ . Lijepo vrijeme izmamilo je mnoštvo ljudi na novi gradski trg. Preko 300 sudionika iz Popovače i okolice predstavilo se u novim ulogama, a ključ Grada od gradonačelnika Josipa Miškovića preuzeo je „Princ“ najavivši dobru zabavu i maksimalno korištenje financijskih sredstava Grada.

U najboljem svjetlu brojne su grupe djece i odraslih, kao i pojedinci prikazali i kreativnim nastupim predstavili svoje maske koje su većinom sami izrađivali, a bilo je i onih koji su samo na jedno poslijepodne željeli biti maskirani i veseliti se s natjecateljima.  

Tradicionalni PUK po običaju je nakon primopredaje ključa nastavljen defileom vesele šarene povorke kroz kružni tok,  a druženje je potom nastavljeno na Trgu uz prigodan program koji su pripremili sudionici i band DO-TU, uz krafne, tople i osvježavajuće napitke, a sve pod „palicom“ meštra ceremonije Siniše Cmrka.

Ocjenjivačka komisija zbog brojnih je maskiranih skupina i pojedinaca imala puno posla, a kako su istaknuli zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić te predsjednik popovačkog Tamburaškog orkestra Saša Bočkor, uz atraktivnost kostima pratila se i kreativnost te maštovitost izvedbi.

Na kraju, najboljom pojedinačnom dječjom maskom proglašena je „Šumska vila“ Ema Kasunić, dok je u konkurenciji odraslih pobijedio „Meksikanac“ Vladimir Bistrički. „Četiri godišnja doba“ iz Područne škole Osekovo bila su najuspješnija dječja grupa, a „Poštari“ iz KUD-a  „Repušnica“ ponijeli su titulu najboljih u konkurenciji odraslih.

Za vrijedne nagrade kako pojedinaca tako i grupa pobrinula se Turistička zajednica Grada Popovače uz pomoć brojnih sponzora, tako da su najuspješniji uživali u odojku i suhomesnatim proizvodima, tortama, vinu, balonima, slatkišima, pizzama, voću, ali i večerama u obližnjim OPG-ovima, vožnji quadom te jahanju.