Krenula 3. faza projekta „Zlatne žene za zlatnu dob“

Početkom veljače krenula je 3. faza projekta „Zlatne žene za zlatnu dob“ u sklopu programa ZAŽELI u okviru kojeg će 30 žena će tijekom šestomjesečnog razdoblja skrbiti o 180 korisnika. Ugovore sa zaposlenicama za obavljanje poslova pomoći i podrške osobama starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju potpisao je gradonačelnik Josip Mišković, a koji je i pojasnio vrijednost ovog projekta.

„Ovaj je program iznimno važan i u velikoj mjeri unaprjeđuje kvalitetu života starije populacije na ovom području. S druge strane, značajan je i u smislu zapošljavanja budući je većina angažiranih žena u godinama kada je teško doći do posla, tako da ovaj projekt zasigurno predstavlja i doprinos poboljšanju njihova životnog standarda. Dakle, to je jedna od mjera koja se pokazala izuzetno dobra i ima izuzetno dobru podršku i odaziv, posebice kod korisnika. Pojedini korisnici su već bili u panici što će se događati nakon završetka 2. faze, no, srećom, ova treća je brzo realizirana. Nažalost, ovaj puta je bilo daleko više zahtjeva, kako osoba kojima je potrebna potpora, tako i žena u nepovoljnom položaju rada te nam je kao Gradu cilj ovu mjeru zadržati barem u postojećem obliku.“ – rekao je gradonačelnik Mišković.

Grad Popovača je iz Europskog socijalnog fonda za ovaj projekt ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 1.483.000,00 kuna temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojeg je sklopio sa Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Partneri na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – PU Kutina te Centar za socijalnu skrb Kutina.