Krajem prosinca bez posla u Županiji bilo je 6790 osoba

Prema podacima Hrvatsko zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, u našoj županiji na kraju prosinca 2022.godine bez posla je bilo 6790 osoba. U odnosu na studeni prošle godine, nezaposlenost je porasla za 2,1 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost smanjena za 2,2 posto.

Najveći broj nezaposlenih je i dalje u Sisku gdje posao traži 1557 osoba, dok je u Kutini 916 nezaposlenih osoba. Najmanju nezaposlenost ima Općina Majur gdje je bez posla 66 osoba. U usporedbi s istim mjesecom godinu prije, evidentirana nezaposlenost je smanjena najviše u Martinskoj Vesi za 36,5 posto, a najveće povećanje nezaposlenosti zabilježeno je u Donjim Kukuruzarima za 72,9 posto.

Tijekom prosinca 2022.godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 656 osoba, od čega je 507 osoba došlo izravno iz radnog odnosa. Najviše nezaposlenih stiglo je iz djelatnosti javne uprave i obrane, prerađivačke industrije, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane te trgovine na veliko i malo.

Ukupno je tijekom prosinca 2022.godine iz evidencije nezaposlenih izašlo 517 osoba, od toga su zaposlene 354 osobe. Najviše je osoba posao pronašla u uslužnim djelatnostima, prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, obrazovanju te djelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.