Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o problemima u Lipovici

„Zabrinuti građani i zaposlenici Lipovice zamolili su me da kažem kako su ogromne količine boje i nekih drugih predmeta dovezeni tamo na spalivanje.  Jeste li već upoznati s time, imaju li sve potrebne dozvole?“ – pitao je gradonačelnika na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ) navodeći kako bi pokretanje rada spalionice bilo pogubno za građane i poljoprivrednike.

Gradonačelnik Josip Mišković napomenuo je kako je poduzeće privatizirano i nažalost Grad više nema utjecaja na strategiju rada. S privatnim poduzetnikom koji je preuzeo ovu tvrtku održano je nekoliko sastanaka, te se on uvijek očitovao na upite iz Grada, a koji su zapravo bili rezultat zabrinutosti zaposlenika, a posebice onih bivših.

„Pretpostavljam da su prema Zakonu o zaštiti okoliša ishodili sve dozvole, a Županija je ta koja ih izdaje. Ne vjerujem da bi se upustili u otapanje sekundarnih sirovina, odnosno da rade nešto za što nemaju dozvolu. Ukoliko ne rade po Zakonu, prvi bi trebali reagirati oni koji su tamo zaposelni, čije je zdravlje najugroženije. Oni bi se trebali pozvati na zakonske regule.“ – rekao je gradonačelnik dodavši kako će Grad na temelju ovog pitanja poslati upit vlasnicima te se nada da će se oni, kao i uvijek do sada, očitovati.  

Ako se zaista pokaže problem, odnosno, pokrene se spalionica, Grad će reagirati, a nada se da će isto poduzeti i nadležne službe.