DVD Gornja Jelenska održao 130. redovnu godišnju Skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Jelenska održalo je 130. redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su podnesena izvješća o radu za prethodno razdoblje.

„DVD Gornja Jelenska, kao članica Vatrogasne zajednice Grada Popovače, djeluje u okviru požarnog područja Popovača. Trenutno broji 71 člana, a koji su u prethodnom razdoblju djelovali sukladno epidemiološkim mjerama koje su bile na snazi. U 2022. godini imali smo dvije intervencije. Prva se odnosila na požar kamiona s pčelama, a druga je bila tehnička, odnosila se na prodor vode u podrum stambenog objekta. Sudjelovali smo na hodočašću Hrvatske vatrogasne zajednice u Mariju Bistricu. U mjesecu zaštite od požara provodili smo preventivne aktivnosti, a tijekom cijele godine održavali smo  radne akcije koje su bile usmjerene na održavanje i čišćenje zemljišta budućeg vatrogasnog centra, čišćenje i uređivanje spremišta te provjeru ispravnosti postojeće opreme, ali i održavanje okućnice župnog dvora. Između ostalog, zbog nabavke novog kombi vozila proširili smo i sam ulaz u spremište.  Sudjelovali smo u organizaciji koncerta povodom Dana grada, te u organizaciji Kupa Antun Brlaković, a povodom treće adventske nedjelje organiziralo smo druženje mještana. Naša djeca i mladu sudjelovali su na raznim natjecanjima te su postigli odlične rezultate.“ – stoji u Izvješću Upravnog odbora i Zapovjedništva DVD-a.

Na kraju, ta su tijela i zahvalila svim aktivnim članovima koji su bili na raspolaganju i koji su sudjelovali u raznim akcijama, a njihovom se snažnijem angažmanu nadaju tijekom ove  godine, za koju su usvojili i znatno bogatiji plan rada od prošlogodišnjeg.

Budući da tijekom pandemijskog razdoblja Skupštine nisu održavane u ovakvom obliku, ovo je bila prilika da se dodijeli nešto više priznanja i nagrada. Vatrogasnu spomenicu za 10 godina aktivnosti dobili su: Karolina Majnarić, Mateja Rogić, Stjepan Marinić i Tea Lidmila. Vatrogasna spomenica za 20 godina aktivnosti dodijeljena je Martinu Tomcu i Karlo Obranović, za 30 godina aktivnosti: Ivanu Boučeku, Dominiku Andlaru i Damjanu Andlaru, a za 40 godina aktivnosti Josipu Lidmili. Brončanu vatrogasnu plamenicu Hrvatske vatrogasne zajednice za hrabrost i požrtvovnost dobio je Stjepan Marinić, a Zlatnu vatrogasnu plamenicu Dražen Obranović i Antun Horvat.

Skupštinu su svojim dolaskom podržali članovi, ali i brojni gosti. Čestitke nagrađenima te puno uspjeha u daljnjem radu tom su prilikom DVD-u Gornja Jelenska poželjeli gosti iz DVD-a Delnice i DVD-a Samarica, ali i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Popovače Zvonimir Kondres uz kojega su bili zapovjednik i dozapovjednik, Branko Tišljar i Tomislav Jalžečić.

Važnost dobrovoljnog vatrogastva, kao i daljnje ulaganje s ciljem njegova napretka i u ovoj je svečanoj prigodi naglasio gradonačelnik Popovače Josip Mišković, uz kojeg je bio i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.