U Popovači obilježena 30. obljetnica akcije Maslenice

Paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu II ispred Doma kulture je obilježena 30. obljetnica vojnoredarstvene akcije Maslenica.

Gradonačelnik Josip Mišković zajedno je sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem i članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata iskazao svoju zahvalnost i duboko poštovanje svima koji su dali nemjerljiv doprinos stvaranju slobodne i nezavisne Domovine, prvenstveno onima koji su za hrvatsku neovisnost dali ono najvrednije, svoje živote.
Operacija Maslenica oslobodilačka je operacija Oružanih snaga Republike Hrvatske i pripadnika MUP-a RH, protiv vojnih snaga tzv. “Republike Srpske Krajine”, a koje su na području Zadra držale okupiranim područje koje je prekidalo kopnenu komunikaciju Dalmacije s područjima pod kontrolom legitimnih vlasti Republike Hrvatske u preostalom dijelu zemlje. Vojna akcija planirana je i izvedena u razdoblju od 6. do 27. siječnja 1993. godine, a borbe na terenu počele su 22. siječnja iste godine. Tijekom ove akcije hrvatski vojnici i policajci oslobodili su zadarsko zaleđe, Masleničko ždrilo i zrakoplovnu luku Zemunik, a kasnije je oslobođena i brana Peruća.