Sveti Nikola na području Popovače

Turistička zajednica Grada Popovače povodom blagdana sv. Nikole, kao i prijašnjih godina, osigurala je prigodne poklon pakete za djecu sa svog područja do navršenih 15 godina. Podjela poklona za učenike osnovnih škola bila je u prostorijama škola, a djeca predškolske dobi poklone su dobila po Mjesnim odborima. Većina Mjesnih odbora i pojedinih udruga koje djeluju u njima pripremili su prigodne programe, a tako je između ostalog bilo u Gornjoj Gračenici – koju je posjetila Zimska kraljica i pročitala djeci priču, Gornjoj Jelenskoj i Strušcu – a gdje su mjesni KUD-ovi izveli prigodan scenski prikaz, ali i Potoku koji je već dugi niz godina poznat po manifestaciji „Nikolinje“ koju organizira mjesni KUD “Potočanka.

Središnja podjela darova i ove se godine održala u Domu kulture Popovača, a za okupljene je prigodan program izvela Dramska skupina OŠ Popovača. Riječ je o 2.a razredu koji je za tu prigodu uz pomoć voditeljice Snježane Šket pripremio program pod nazivom „Dobro nam došao, Nikola sveti“.

Mališane su tom prilikom podržali predstavnici Grada. Zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić zahvalio je stoga Turističkoj zajednici i školarcima na organizaciji ove priredbe, a okupljenu djecu pozvao da i tijekom razdoblja pred nama budu dobri kako bi ponovno dobili poklone.

Za ovu prigodu Turistička zajednica Grada Popovače uz podršku Grada Popovače nabavila je  2 200 poklona, za što je osigurano oko 45 tisuća kuna.