Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

U prigodi obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana 23. prosinca u Domu kulture održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače.

Tim povodom predsjednik Vijeća Saša Jagarčec osvrnuo se na njegov rad: „Naše lokalno predstavničko tijelo u aktualnom je sazivu održalo 16 sjednica, te sam kao predsjednik slobodan izraziti da unatoč različitim razmišljanjima i povremenim nesuglasicama uspjeli smo usvojiti odluke važne za nesmetano funkcioniranje naše lokalne samouprave i njezin daljnji razvoj. Želim da svatko od nas daje doprinos kako bi u dijalogu, duhu zajedništva, solidarnosti i tolerancije gradili sredinu u kojoj živimo.“

Svoj osvrt na rezultate rada tijekom godine koju ispraćamo tom prilikom izrazio je gradonačelnik Josip Mišković, zahvaljujući na suradnji svim članovima aktualnog saziva Gradskog vijeća, predsjednicima Vijeća mjesnih odbora, djelatnicima gradske uprave odnosno ustanova Grada Popovače- Knjižnice i čitaonice te Dječjeg vrtića Popovača i Komunalnih servisa, privrednim subjektima, ustanovama te udrugama koje djeluju na području Grada Popovače.

„Godinu koju ispraćamo s obzirom na realizirane aktivnosti  možemo ocijeniti uspješnom.  Prihodi gradskog proračuna su u odnosu na prethodnu godinu porasli za 10-ak posto i iznose oko 64 milijuna kuna, a veseli nas i jer su određena sredstva povučena iz nacionalnih i EU fondova. Svakako, kao najznačajnije aktivnosti u ovoj godini vrijedi istaknuti realizaciju projekta Spojna cesta od Kolodvorske do Sisačke ulice 2. Faza – most preko vodotoka Jelenska ukupne vrijednosti 4,5 milijuna kuna, kao i niz manjih projekata poput izgradnje parkirališta, proširenja vodovoda i plinske mreže, kao i radovi na uređenju pojedinih groblja, sportskih objekata i društvenih domova. Također, realizirana je i kupnja novih prostora, kao i asfaltiranje oko deset kilometara nerazvrstanih cesta. Osim toga, uspješno su svoje djelatnosti proširile gradske ustanove i poduzeća, te je, između ostalog, u cilju unaprjeđenja zdravstvenog standarda Grad osigurao i uslugu uzimanja uzoraka za specijalističke laboratorijske pretrage, a osiguran je i nastavak projekta Zaželi. Nismo zaboravili niti na djecu i umirovljenike, kao i mlade sugrađane, a nastavljena je i isplata subvencija poljoprivrednicima, gospodarstvenicima te udrugama. Uspješno su realizirane i sve društvene aktivnosti i manifestacije među kojima se posebno ističe obilježavanje Dana Grada, Voloderska jesen kao i Večer škrleta te Dani Božića i adventske radosti.

Još uspješniju, bolju i kvalitetniju želim nam 2023. godinu, u kojoj nas očekuje proračun od gotovo 100 milijuna kuna, od čega realni prihodi iznose oko 65 milijuna kuna. Između ostalog, planiraju se sanacije oštećenih mostova i prometnica, izgradnja Dječjeg vrtić Voloder,  sanacija divljih odlagališta, uređenje Kulturnog centra, opremanje parka za vježbanje na otvorenom, kao i izgradnja pješačkih staza, završetak uređenja prostorija nove gradske uprave u bivšoj Robnoj kući, odnosno početak rekonstrukcije Trga I., izgradnja Športsko- rekreacijskog centra Moslavac, uređenje šetnice uz vodotok Jelenska, nastavak uređenja zgrade Tržnice i kuće za potrebe gradskih Zajednica te uređenje parka nasuprot Osnovne škole Popovači.  Planovi obuhvaćaju i niz drugih ulaganja u komunalnu infrastrukturu, ali i u sportske i društvene objekte, dječja igrališta, ali i aktivnosti vezane uz turizam,  poljoprivredu, zdravstvo i obrazovanje, te djelovanje udruga građana kao i kapitalna ulaganja u sakralne objekte.“ – rekao je gradonačelnik Josip Mišković.

I ove je godine u okviru održavanja svečane sjednice Gradskog vijeća nastavljena tradicija blagdanskog darivanja roditelja poginulih branitelja s ovog područja božićnicom u iznosu od tisuću kuna, za što je ukupno izdvojen iznos od 12 tisuća kuna, a prisutnima su odluke o isplati potpora uručili gradonačelnik Josip Mišković i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.