Športsko ribolovno društvo Som iz Popovače održalo je redovnu godišnju skupštinu

Športsko ribolovno društvo Som iz Popovače održalo je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je usvojeno Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2022. godinu, kao i Plan rada i financijski plan za 2023. godinu.

„Redovito i aktivno smo sudjelovali u radu Športsko ribolovnog saveza SMŽ, Zajednici športsko ribolovnih udruga SMŽ te u Zajednici sportskih udruga Grada Popovače. Brojimo ukupno 49 članova, od kojih 43 seniora i 6 kadeta. Ribočuvarska kontrola prodala je ukupno 13 dnevnih dozvola što je napredak u odnosu na prošlu godinu. Jezero smo kosili 8 puta, a sukladno donesenoj odluci na skupštini, jezero je bilo otvoreno svaki dan. Na ovoj skupštini smo tu odluku opet promijenili te će jezero biti otvoreno od petka do nedjelje i praznicima. Uz pecaru je postavljena lamperija, nabavljen je benzinski agregat te je dio ograde zamijenjen novom. Iskopan je ostatak poluotoka zbog čega jezero izgleda veće i atraktivnije. Uspostavili smo metodu ispumpavanja vode uz pomoć kardanske pumpe te tako omogućili ribi normalne uvjete u sušnom razdoblju i ribičima lakši pristup vodi. Poribljavanje jezera vršilo se prema planu sa oko 500kg konzumnog šarana. Obilježili smo sve važne praznike, organizirali natjecanja na jezeru povodom obilježavanja Dana Grada Popovače, šaransko natjecanje, memorijal Slavko Ilčić Čiro i Spin kup te ostala županijska natjecanja. Od važnijih planova za sljedeću godinu na popisu je poribljavanje jezera prema planu, pumpanje vode u jezero, stroža kontrola voda, uređenje kanala Obžev, suradnja s drugim udrugama te organiziranje redovnih natjecanja na našim vodama“ – poručuju iz udruge.

Čestitke na radu i uspjeh u budućnosti udruzi su poželjeli zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.