Otvorena “Božićna bajka Jadranke Del Ponte”

U Knjižnici i čitaonici Popovača u ovo predblagdansko vrijeme otvorena je „Božićna bajka Jadranke Del Ponte“. Riječ je o izložbi slika i lutaka poznate  knjižničarke, lutkarice, scenografkinje, te spisateljice i ilustratorice iz Ciglenice. Naime, ona ljubav prema umjetnosti njeguje dugi niz godina, a sada, kada je u mirovini, u potpunosti joj se i posvetila. Višegodišnji rad iznjedrio je zanimljive lutke za dječje igrokaze, ali i one koje su rađene baš za ovu „Božićnu bajku“, a koje su izrađene od odbačenih materijala, dok su postavljene slike zapravo zimski pejsaži koji se izvrsno uklapaju u temu, odnosno u prigodno uređenje popovačke Knjižnice.

Ovog Adventa Jadranka Del Ponte vodila je u popovačkoj Knjižnici i četiri kreativne radionice, a na kojima su polaznice naučile izraditi božićne lutkice, kuglice, snjegoviće, ali i anđele koji krase bor. Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić, koja je ujedno i dobra prijateljica s umjetnicom, na kraju joj je jedino mogla  zahvaliti na mašti i kreativnosti te trudu koji je uložila kako bi svoja znanja prenijela drugima, ali i kako bi prostor ove ustanove oplemenila socijalnim, kulturnim i estetskim vrijednostima.

Ujedno, ravnateljica je predstavila i njezin lutkarski rad, dok je o likovnom stvaralaštvu govorila predsjednica PULS-a „Moslavački štrk“ Marija Pukec Žigić, udruge čija je Jadranka članica.

U nazočnosti svojeg zamjenika Lovre Miklaužića, te predsjednika Gradskog vijeća Saše Jagarčeca i gradskih vijećnika, izložbu je otvorio gradonačelnik Josip Mišković. Tom prilikom umjetnici je zaželio puno zdravlja kako bi još mnogo godina mogla stvarati, a ujedno je svim okupljenima zaželio i čestit Božić te sretnu i uspješnu Novu godinu.

U glazbenom dijelu programa nastupila je pjevačka skupina „Jelenke“ OŠ Popovača uz mentora Dominika Domitrovića.

Knjižnica i čitaonica Popovača po prvi je puta ugostila kreacije Jadranke Del Ponte, a brojni građani, umjetnici i prijatelji umjetnosti, kao i osobe iz vjerskog i društvenog života ispunili su prostor do zadnjeg mjesta.

„Božićne bajke Jadranke Del Ponte“ kruna je ovogodišnjih aktivnosti Knjižnice, a može se razgledati u redovno radno vrijeme do 5. siječnja.