Učenici OŠ Zorke Sever izveli prigodnu božićnu priredbu “Labuđe jezero”

Učenici Osnovne škole „Zorke Sever“ Popovača u sportskoj dvorani škole izveli su prigodnu božićnu priredbu pod nazivom „Labuđe jezero“.

Kako je tom prilikom pojasnila vjeroučiteljica Marina Međimurec Čupić, a koja je ujedno zaslužna za scenarij, koreografiju i režiju, nakon dvije pandemijske godine škola se ponovno odlučila na jednu baletnu priču koja simbolizira pobjedu doba nad zlom i daruje poruku ljubavi, a koja se temelji na jednom od najpoznatijih glazbenih djela ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskoga.

U priredbi je sudjelovalo više od 100 učenika koji su marljivo uz pomoć učitelja i ostalih djelatnika škole pripremili ovaj dramsko-plesni spektakl i oplemenili ga prigodnim stihovima.

Pohvalila je tom prigodom njihov rad ravnateljica Zvjezdana Martinec naglasivši pritom veliki talent i trud djece, ali i njegovanje integracije. Naime, važan djelić priredbe bili su i učenici iz posebnih odjela i odgojno-obrazovnih skupina, ali i djeca romske nacionalne manjine koji čine 17% ukupnog broja učenika.

Božićnoj čaroliji nazočile su obitelji učenika i djelatnika, kao i brojni gosti koji su čestitali ravnateljici i njezinom timu na uspješnom radu, ali i učenicima bez čijeg truda ne bi bilo ove odlične realizacije. Među ostalima prigodne su im riječi te čestitke za nadolazeće blagdane uputili gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, te saborski zastupnici Marijana Petir i Veljko Kajtazi. Svojim dolaskom podršku su im iskazali i biskup Vlado Košić te voditeljica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko sa suradnicima, predsjednica Saveza Roma u RH „Kali Sara“ Suzana Krčmar, kao i osobe iz političkog i društvenog života grada te predstavnici gradskih ustanova.