Božićni koncert KUD-a “Potočanka”

U okviru ovogodišnjeg blagdanskog kulturno-zabavnog programa pod nazivom „Dani Adventske radosti i Božića“ u popovačkom je Domu kulture održan Božićni koncert KUD-a „Potočanka“ iz Potoka.

Božićni duh izvođači su prigodnim koncertom dočarali uz tradicijske božićne pjesme te scenski prikaz unošenja slame u kuću, a koji je vezan uz proslavu ovog blagdana, dok su potom, zajedno sa svojim gostima KUD-om „Carza“ iz Poličnika te KUD-om „Hruševec Kupljenski“ izveli pjesme i plesove iz svojih krajeva.

Oduševljena publika pljeskom je potvrdila kvalitetu izvedbe, te je i zapjevala s izvođačima.

Na uspješnoj izvedbi KUD-u „Potočanka“ čestitao je i gradonačelnik Josip Mišković. „Započevši s tradicijom Božićnih koncerta naših KUD-ova i Tamburaškog orkestra potvrdili smo kako se upravo na ovakav način čuvaju vrijednosti moslavačkog kraja. Svi ti koncerti pokazali su da iako smo jedna cjelina, svako selo ima svoju specifičnost i ljepotu. Hvala izvođačima što su nam podarili prekrasnu i dostojanstvenu večer koja nam donosi mir i ljubav u ovo vrijeme.“ – naglasio je gradonačelnik zaželjevši svim okupljenima i njihovim obiteljima sretan Božić.

Koncertu su nazočili i brojni gosti iz političkog i društvenog života Grada Popovače i okolica, među kojima i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskoga vijeća Saša Jagarčec, predstavnice Turističke zajednice, etnologinja Slavica Moslavac te drugi.