OŠ Popovača domaćin Županijskog natjecanja u šahu

Osnovna škola Popovača 3. studenog bila je domaćin županijskog natjecanja u šahu za osnovne i srednje škole.
Natjecanje je ukupno okupilo 26 ekipa s područja Sisačko- moslavačke županije među kojima je sudjelovalo 9 srednjih škola. Mladim šahistima dobrodošlicu je izrazio ravnatelj škole Dražen Mlakar, a uspješne rezultate zaželjeli su im i gradonačelnik Josip Mišković sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem, pročelnica Županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar kao i predstavnici Školskog sportskog saveza SMŽ.

Šah je ujedno intelektualna igra i sport koji se u svijetu sve više koristi kao odgojno-obrazovno sredstvo. „ I u Osnovnoj školi Popovača ova izvannastavna aktivnost budi snažan interes te nam je zadovoljstvo i čast biti domaćinima ovog brojnog susreta učenika iz svih krajeva Županije“- naglasio je voditelj šahista, vjeroučitelj Danijel Markešić.

U cjelodnevnom natjecanju odlazak na državno prvenstvo izborili su kod srednjih škola učenici i učenice ŠSD Gimnazijalac iz Gimnazije Sisak, a kod osnovnih škola djevojčice ŠSD Moslavac iz OŠ Popovača i dječaci ŠSD Vrbina iz OŠ Ivana Kukuljevića Sisak.