Održano Gradsko natjecanje u čitanju na glas

U Knjižnici i čitaonici Popovača održano je Gradsko natjecanje u čitanju na glas. Riječ je o natjecanju koje je namijenjeno učenicima od 3. do 8. razreda osnovnih škola s ciljem poticanja i popularizacije knjiga, čitanja i čitanja naglas, ali i unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, poticanja usmenog izražavanja i razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Na natjecanju je sudjelovalo 14 učenika, 6 iz OŠ Popovača te 8 iz OŠ Zorke Sever.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Ivana Vlašić, Jadranka Del Ponte i Sandra Horvat Dželalija imalo je težak zadatak jer su svi natjecatelji bili dobro pripremljeni, no, odlučilo je kako će u kategoriji nižih razreda na Županijskom natjecanju sudjelovati Vanja Jozić iz OŠ Zorke Sever s ulomkom iz djela „Zagonetno pismo“ autora Zlatka Krilića, a u kategoriji viših razreda Ella Sikirić iz OŠ Popovača s ulomkom iz djela „Moja neprijateljica Ana“ autorice Jasminke Tihi-Stepanić.

Nagrade i zahvalnice sudionicima te njihovim mentoricama uručio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković, a na ustrajnost u čitanju pozvala ih je i ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić.