Grad Popovače i ove će godine dodijeliti božićnice – prijave u tijeku

Grad Popovača je umirovljenicima s prebivalištem na ovom području čija ukupna mirovina (uključujući i inozemnu mirovinu) ne prelazi iznos od 2.500,00 kuna mjesečno te građanima starijima od 65 godina koji nisu korisnici mirovine niti zajamčene minimalne naknade, osigurao isplatu jednokratne novčane potpore- božićnice u iznosu od 300,00 kuna.

Svi oni umirovljenici koji su se javili za isplatu božićnice u prosincu 2021. ili za isplatu uskrsnice u 2022., te i dalje zadovoljavaju definirane uvjete, automatizmom ostvaruju pravo na isplatu božićnice u iznosu od 300,00 kuna te nije potrebno podnositi zahtjev za istu budući su već evidentirani u sustavu kojim raspolaže gradska uprava.

Ostali, koji nisu u sustavu, kako bi ostvarili pravo na jednokratnu novčanu potporu- božićnicu, trebaju dostaviti ispunjeni Obrazac Zahtjeva uz tražene priloge osobno u zgradu Gradske uprave na adresi Trg grofova Erdodyja 5, Popovača, radnim danom u vremenu od 07 do 15 sati, ili putem e-maila na adresu: sandra.horvat@popovaca.hr, i to u razdoblju do 30. studenog. Obrazac i popis priloga koje je potrbeno dostaviti nalaze se na mrežnoj stranici Grada, a mogu se dobiti i u prostorijama Gradske uprave.

Isplata jednokratne novčane potpore- božićnice vršit će se tijekom mjeseca prosinca na tekući račun umirovljenika. Isplata božićnice putem poštanske uputnice vršit će se isključivo u slučaju da osoba nema otvoren tekući račun ili mu je isti u blokadi.

Sve dodatne informacije dostupne su na broj telefona 044/ 679 750 ili putem e-mail adresa: grad@popovaca.hr i sandra.horvat@popovaca.hr.