Svjetlost dolazi: Grupa “Afterlife” iz Volodera za skladbu “Na krilima” osvojila Nagradu za najbolji aranžman

Jubilarni i posljednji međunarodni 10. Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2022. uspješno se održao 30. rujna u HNK Zadar. Posjetitelji i istinski ljubitelji suvremene kršćanske glazbe i ove godine imali su prilike uživati u novokoponiranim skladbama i interpretacijama ukupno 13 izvođača.

Pobjednica ovogodišnjeg festivala je Karla Miletić iz Zadra. Osvojila je nagradu publike za skladbu “Zagrli anđela svog”.

Stručni ocjenjivački žiri imao je težak zadatak, a među brojnim nagradama o kojima je odlučivao, bila je i Nagrada za najbolji aranžman, a koju je osvojila grupa “Afterlife” iz Volodera za skladbu “Na krilima” – autor teksta i glazbe Kristijan Jalšić, autor aranžmana Kristijan Jalšić, Marko Javorski i Vedran Doležal.

S područja naše županije, zapažen je nastup ostvario i Dalibor Prochazka iz Kutine sa skladbom “Moj Isuse”.

Vesna Benić ravnateljica festivala duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” i predsjednica udruge “Stihovi i Note” tom je prigodom zahvalila svima koji su podržavali ovaj festival i omogućili da se uspješno održava punih deset godina. Posebno se zahvalila bliskim suradnicima s kojima je uspješno surađivala na festivalu, kao i svim posjetiteljima, medijima koji su ga vjerno pratili, a najviše brojnim izvođačima koji su kada se radi o suvremenoj kršćanskog glazbi iza sebe ostavili neizbrisive tragove i bogatstvo pisanja i skladanja.