Svečanost školskog sporta Sisačko-moslavačke županije

Krajem rujna u prostoru Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima održana je Svečanost školskog sporta SMŽ na kojoj su uručene nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima za školsku godinu 2021./2022.

Kod srednjoškolaca je prvo mjesto osvojio Gimnazijalac Gimnazije Sisak, drugi je bio Srednjoškolac Srednje škole Novska, a treće mjesto pripalo je Topuskom Srednje škole Topusko.

U kategoriji osnovnih škola pobjednik je ŠSD Novska Osnovne škole Novska, drugi je Viktorovac Osnovne škole Viktorovac Sisak, a treći Ribari Osnovne škole Braća Ribar Sisak.

Na svečanosti su istaknuti i svi uspjesi koje su učenici s područja Sisačko-moslavačke županije postigli u školskom sportu.

Posebno vrijedi istaknuti kako od ukupno osvojenih 14 medalja s područja Sisačko-moslavačke županije na državnim školskim sportskim natjecanjima u šk. god. 2021./22. Kutina jedine dvije zlatne, a osvojila su ih sportska društva „ŽUBOR“ iz OŠ Zvonimira Franka Kutina i „DUNJA“ OŠ Stjepana Kefelje Kutina.

Mladim je sportašima tom prilikom čestitao organizator svečanosti, predsjednik županijskog Školskog sportskog saveza Josip Šimunović, kao i brojni gosti, a svečanost je otvorio župan Ivan Celjak.

Otvarajući ovu svečanost župan Celjak prisjetio se vlastitih sportskih dana, kako u školskim tako i u drugim klubovima. Potvrdio je učenicima-sportašima često ponavljanu izreku da je sport dobar za razvoj tjelesnog i mentalnog zdravlja: „Kroz sport razvijate disciplinu i odgovornost, stječete i nova prijateljstva, ali i nova znanja, a sve te vrline su važne za vaš daljnji razvoj, kako profesionalni, tako i privatni. Mogu vam samo čestitati na uspjesima i reći da se nastavite baviti sportom i da uživate u svakoj sekundi provedenom na parketu, u bazenu, na tatamiju ili bilo kojem drugom sportskom borilištu, jer vaš uspjeh je i naš uspjeh!“ – naglasio je župan.