Sastao se Odbor za branitelje

Odbor za branitelje Grada Popovače održao je radnu sjednicu na kojoj je raspravljano o programu obilježavanja nadolazećeg blagdana Svi sveti odnosno Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Kako je zaključeno, i ove godine nastavlja se tradicija obilježavanja Svih svetih polaganjem vijenaca na svim grobljima i paljenjem svijeća na vječnim počivalištima svih poginulih i umrlih branitelja Domovinskog rata s ovog područja u koordinaciji sa braniteljskim udrugama. Dan sjećanja tradicionalno će se obilježiti paljenjem svijeća u središtu Popovače 17. studenog s početkom u 17 sati, počevši od Doma kulture kroz pješačku stazu i u kružnom toku u središtu Popovače.

Članovi Odbora na sjednici su upoznati i sa inicijativom USJPDR RIS- Podružnica Kutina za paljenje svijeća u obliku vukovarskog vodotornja na otvorenoj površini kod OŠ Zorke Sever 17. studenog u 16 sati. Naime, Udruga RIS Kutina provodi projekt pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja u kojem je Grad Popovača partnerska organizacija, a ovo je jedna od aktivnosti predviđenih u okviru navedenog projekta.

Kako je također zaključeno na ovoj sjednici, Odbor će idućega tjedna održati sastanak sa predsjednicima svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Popovače u cilju iznošenja prijedloga organizacije autobusnog prijevoza za Vukovar za njihove članove, ali i definiranje prijedloga aktivnosti i njihovih potreba u kontekstu izrade Nacrta gradskog Proračuna za iduću godinu.

Članovi Odbora raspravljali su i o potrebi definiranja termina obilježavanja Dana branitelja Grada Popovače.