Otvorena izložba „Grad Popovača, biser Moslavine“

U Knjižnici i čitaonici otvorena je izložba „Grad Popovača, biser Moslavine“ autora Ivana Grubića.

Više o samom autoru i djelima tom su prilikom rekle ravnateljica Knjižnice Ivana Vlašić, voditeljica Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Popovača Jasminka Draganić, dok je autorsku pjesmu posvećenu ovom moslavačkom umjetniku pročitala članica zbora i njegova velika prijateljica Mirjana Golubić.

Kako je tom prilikom naglašeno, Ivan Grubić rođeni je Voloderac koji se od najranijeg djetinjstva zanimao za crtanje, stoga je u Zagrebu i završio školu crtanja i slikanja. Izrazito je naklonjen grafici, a stilska orijentacija ovog Popovčanina je realistički prikaz motiva.

Ivan Grubić, po prirodi je izuzetno skroman, stoga je u ovu 3. izložbu koju je postavio u popovačkoj Knjižnici i čitaonici, ugradio puno emocija. Između ostalog, u različitim je tehnikama prikazao mnoštvo motiva koji simboliziraju Grad Popovaču, a koji on smatra biserom Moslavine, ali i njegovu rodnu kuću i dvorište, a koje je naslikao prema sjećanju.

Kako je tom prilikom naglasio, najponosniji je na svoju djecu, zetove i snahu, suprugu koja ga vjerno prati, ali i na devetero unučića, stoga ne čudi, što je izložbu posvetio onom najmanjem – petogodišnjem Leonu, a koji je teško bolestan.

Izložbu je u prisustvu brojnih građana, ali i svog zamjenika te predsjednika Gradskog vijeća otvorio gradonačelnik Popovače Josip Mišković. „Grad Popovača uistinu je biser Moslavine. Hvala vam što ste nam prikazali ove prirodne ljepote i znamenitosti Grada kojih se rado prisjećamo. Želim vam puno zdravlja kako bi nam još mnogo godina mogli darivati umjetnička djela, a puno zdravlja želim i vašoj obitelji, koji su vaše najveće blago, a posebice unuku koji vas je i nadahnuo za ovu izložbu.“ – rekao je tom prigodom gradonačelnik i zahvalio djelatnicama Knjižnice i čitaonice na organizaciji ovog događaja.

Program otvorenja upotpunile su glazbene izvedbe Pjevačkog zbora udruge umirovljenika Grada Popovače, a čiji su članovi Ivan i supruga, a podršku u realizaciji iskazali su mu i predstavnici Likovnog društva „Moslavački krug“ čiji je dugogodišnji član.

Izložba „Grad Popovača, biser Moslavine“ u Popovači se može pogledati u sljedeća dva tjedna u redovno radno vrijeme Knjižnice.