Održana 25. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici je nezaobilazno događanje za sve ljubitelje prirode i kestena proteklog je vikenda organizirana po 25-i put. U Hrvatsku Kostajnicu, grad koji je i dobio ime upravo po kestenu, došle su tisuće posjetitelja za koje je priređen bogat program. Osim branja kestena i uživanja u specijalitetima od kestena, gosti gradića na Uni mogli su uživati u mnogim drugim zabavnim aktivnostima, ali i bogatom kulturno-umjetničkom programu u kojem su već tradicionalno sudjelovali fokloraši s područja Moslavine: KUD „Repušnica“, KUD „Stružec“, KUD „Mijo Stuparić“ Velika Ludina, KUD „Stjepan Šajnović“ Osekovo te KUD „Moslavka“ Gornja Gračenica.  Naravno, nisu izostali niti nastupi estradnih zvijezda, pa su okupljeni prilike imali zabaviti se uz Tarapanu band i Jelenu Rozgu.

Najljepša i najposjećenija jesenska manifestacija pounjskog kraja od ove je godina dobila i novo ruho te je bogat program uglavnom izvođen na novoouređenom Trgu Nikole Šubića Zrinskog.

Uz brojne goste, Kestenijadu je u pratnji domaćina, gradonačelnika Dalibora Bišćana, obišao župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Na kraju dodajmo i kako su u sklopu ovogodišnje Kestenijade prikazana djela nastala ljetos na Unskoj likovnoj koloniji, a koja su stvarali članovi PULS-a “Moslavački štrk”.