Na Spomen-području Trokut kod Novske obilježen Dan početka oslobađanja Zapadne Slavonije

Na Spomen-području Trokut kod Novske obilježen je Dan početka oslobađanja Zapadne Slavonije. Sjećanje je to na 29. listopada 1991. godine, kad je bitkom na ovom području počela vojna akcija „Orkan-91“, koja je trajala do 3. siječnja 1992. godine. Ovom bitkom, u kojoj je život na oltar Domovine položilo 314 hrvatskih branitelja iz 17 postrojbi iz različitih dijelova Hrvatske, oslobođen je najveći dio Zapadne Slavonije i spriječen naum odsijecanja Slavonije.

Ovogodišnju su komemoraciju organizirali zajedno Grad Novska i Sisačko-moslavačka županija.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su im odala brojna izaslanstva, među kojima i izaslanstvo Grada Popovače i  Grada Kutine. Nakon odavanja počasti, prigodnim su se riječima nazočnima obratili umirovljeni general Rudi Stipčić, izaslanik predsjednika Vlade Marin Piletić i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ivan Celjak.

Imena poginulih branitelja na zapadno-slavonskom ratištu, na spomen području Trokut upisana su na monolite, kao vječni podsjetnik na ljude koji su za slobodnu Hrvatsku dali najvrijednije što su imali – svoj život.