Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o problemima vezanima uz vrtić

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače aktualizirane su i teme vezane uz Dječji vrtić.

Predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec (SDP) tom je prigodom prenio pitanje građana koji su ogorčeni parkiranjem kod Dječjeg vrtića u centru Grada. Istaknuo je kako su gužvom nezadovoljni stanovnici okolnih zgrada, djelatnici vrtića te roditelji.

Gradonačelnik Josip Mišković upoznat je sa situacijom te je u odgovoru napomenuo kako je posljednja aktivnost koju je Grad poduzeo izgradnja spojne ceste, no, gužve su i dalje prisutne, posebice u jutarnjim satima.

„U ovom času, ono što Grad Popovača može poduzet, i za to je već dat nalog, da se u ulici Alojzija Stepinca stavi zabrana parkiranja. Naime, neki od stanara u toj ulici ostavljaju svoja vozila pri samom ulazu u vrtić, a imaju svoja dvorišta i mjesta gdje mogu parkirati, no, koriste ih za neke druge stvari. Također, još ćemo odraditi i da se na samo parkiralište kod vrtića stavi zabrana za sva vozila osim ona koja se odnose na vrtić, odnosno na zaustavljanje roditelja koji dovoze djecu. Tako će se stvoriti uvjeti da policija može intervenirati.“

Napomenuo je i kako se dodatna parkirališna mjesta u toj zoni mogu još jedino napraviti na prilaznoj cesti prema privatnoj zgradi, no, to bi zbog suženja prometne trake također moglo izazvati negodovanje stanara.

Vezano uz vrtić, a posebice zbog sve većeg broja polaznika ali i djece koja su na listi čekanja, vijećnik Danijel Sučija (HDZ) upitao je gradonačelnik koji je status projekta izgradnje Dječjeg vrtića u Voloderu.

Gradonačelnik je u odgovoru podsjetio kako je Grad napravio projektnu dokumentaciju te je projekt prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Još uvijek nije dobivena konačna informacija, no, rečeno je kako bi subvencije iznosile maksimalno 2 milijuna kuna, te bi Grad zbog procijenjene vrijednosti od 8 milijuna kuna trebao potražiti i druge izvore sufinanciranja kako bi se ovaj projekt proveo.

Podsjetimo, radi se o projektu izgradnje objekta koji bi bio neposredno uz postojeći, odnosno uz Područnu školu Voloder, a koji bi trebao zadovoljiti potrebe istočnog dijela Grada, tj. bio bi dostatan za 3 odgojne grupe, a uredila bi se i dvorana.