Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o Aglomeraciji

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače vijećnik Danijel Sučija (HDZ) upitao je gradonačelnika u kojoj je fazi provedba projekta Aglomeracija Popovača.

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je riječ o projektu koji je na čekanju novog financijskog razdoblja EU, ali i kako se određene aktivnosti na području Grada već odvijaju u sklopu Aglomeracije Kutina: „U sklopu Aglomeracije Kutina obuhvaćen je i dio zajedničkih investicija, to su izgradnja pogona za preradu vode u Ravniku te bušenje novih bunara u Osekovu, a koji su već završeni. Također, u sklopu tog projekta predviđena je rekonstrukcija dijela magistralnog cjevovoda prema Kutini, a na kojem se često događaju puknuća. Dakle, kroz Aglomeraciju Kutina odradit će se one vitalne stvari vezane za proizvodnju i crpljenje vode, te se nadamo da će se uskoro otvoriti novo programsko razdoblje i da ćemo doći na red.“

Projekt Aglomeracije Popovača obuhvatit će zgradnju 54 km kanalizacije te izgradnju pročišćivača za zaštitu vode u Potoku.