Gradsko vijeće: Otvoren logopedski ured u Dječjem vrtiću Popovača

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća Popovače predsjednica Kluba vijećnika HSP-HSLS-SDP Dijana Lipovac podsjetila je kako je otvaranje logopedskog ureda u Dječjem vrtiću bila često aktualizirana tema. Pitala je stoga gradonačelnika ima li novosti u provedbi tog projekta, te postoji li zainteresirana osoba za taj posao u Popovači.
Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako se taj problem protezao dugi niz godina. „Taj problem jedno vrijeme smo riješili na način da smo sufinancirali logopeda koji je nekoliko godina dolazio iz Zagreba te je imao pozitivnih rezultata. Nakon njegova odlaska iz Popovače bilo je jako puno upita roditelja budući da se na termin čeka jako dugo, a i potrebno je odlaziti u druge gradove i obavljati tu uslugu privatno, a što znatno povećava troškove te si to ne mogu priuštiti mnogobrojne obitelji. Stoga smo odlučili da Grad Popovače ove godine iznađe mogućnost zapošljavanja logopeda. Napravljene su izmjene sistematizacije Dječjeg vrtića, raspisan je natječaj, javila se jedna osoba iz susjedne općine Križ, a koja je zadovoljila uvjete natječaja. Osoba je početkom mjeseca započela s radom te je u dogovoru s ravnateljicom osmišljen način rada, a kako bi logoped bio dostupan svima, stoga dva dana u tjednu logopedski ured radi u poslijepodnevnim satima. Prvenstveno nam je logoped potreban za djecu predškolske dobi koje pohađaju vrtić, no postoje potrebe i kod djece koja ne idu u vrtić te kod školske djece, a što također želimo zadovoljiti.“
Pregledi će se obavljati u prostoru Dječjeg vrtića, u izdvojenom dijelu. Pretrage su trenutno besplatne i prednost će imati djeca u vrtiću, a sukladno težini slučaja i starosnoj dobi djece napravit će se kriteriji po kojima će se složiti liste ostalih potrebnih korisnika.