“Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” u Velikoj Ludini

Dani  kruha i zahvalnosti za plodove zemlje svake se godine tijekom mjeseca listopada održavaju u ustanovama za odgoj i obrazovanje, udrugama i župama, pa tako su održani i u crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Velikoj Ludini.

„Uz blagoslov i  molitvu, simbolično izlaganje plodova i kruha, te prigodne stihove i pjesme dječje folklorne skupine KUD-a „Mijo Stuparić“ zahvaljeno je na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. Također, održana je prigodna prodaja kolača i rukotvorina Župnog caritasa te prikupljanje hrane za potrebite“ – ističu organizatori, Župa Ludina, Župni caritas i KUD „Mijo Stuparić“.

Obilježavanje manifestacije “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” ima za cilj očuvati običaje našeg naroda kao dio nacionalne kulturne baštine, a pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju odnosa čovjeka i prirode.