​Kazneno prijavljen zbog pronevjere, krivotvorenja službene ili poslovne isprava i prijevare

Policijski službenici policijske postaje Kutina su dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom. Njega se sumnjiči da je u razdoblju od kraja mjeseca rujna prošle godine do početka mjeseca travnja ove godine, kao djelatnik poduzeća s kutinskog područja, prisvojio robu koja mu je povjerena u radu, čime je poduzeće oštetio za oko 108.000 kuna.
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je izradio 28 lažnih računa na kojima je protupravnu prisvojenu robu pisao kao kupljenu od više poduzeća i obrta, a sve kako bi prikrio počinjenje kaznenog djela.
 
Nadalje je utvrđeno da je u razdoblju od siječnja prošle godine do sredine lipnja ove godine, u Ulici kralja Ljudevita Posavskog u Kutini, u trgovini, u više navrata na račun poduzeća u kojem nije zaposlenik i bez znanja vlasnika uzeo veću količinu robe čime je poduzeće oštetio za oko 23.000 kuna.
 
Zbog počinjenih kaznenih djela Pronevjera, Krivotvorenje službene ili poslovne isprave i Prijevare protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.