Započela nova pedagoška godina – traži se mjesto više

Započela je nova pedagoška godina. U dječjim vrtićima ona znači dolazak nove djece, malih individua koje se tek trebaju formirati. Svoj novoj djeci to je prvi susret s ustanovom i velikom skupinom druge djece. Roditelji, odgojitelji, ravnatelji, pedagozi, svi oni imaju velika očekivanja od djece i njihova napretka u dječjem vrtiću.

Svake godine oni tako svjedoče kako mališani uče i svladavaju znanja i vještine od svakodnevne važnosti, a sve sukladno planu odgojno-obrazovnog rada za sve odgojne skupine, a koje su podijeljene po  stupnjevima razvoja i dobi djece.

U Dječji vrtić Popovača ove pedagoške godine krenulo je 300-tinjak mališana podijeljenih u 14 skupina. Interes za upis bio je iznimno velik, te je ostalo nešto neupisane djece, no kako uvijek postoje i ona koja odustaju, lista čekanja vjerojatno će se još smanjivati.

U Dječjem vrtiću Ludina u novu je pedagošku godinu krenulo 74 mališana podijeljenih u 4 grupe. Prema Odluci Upravnog vijeća u ovaj su Dječji vrtić krenula sva djeca čiji su roditelji, odnosno skrbnici, podnijeli zahtjev za upis. Rekordan je to broj djece, a koji opravdava rekonstrukciju postojećeg i dogradnju novog objekta budući da su svi prostori iskorišteni. Kako ističe načelnik Dražen Pavlović, zbog velike potražnje u tijeku je planiranje daljnjeg proširenja.

Povećanjem kapaciteta u dječjem vrtiću bavi se i Grad Popovača, koji u narednom razdoblju planira graditi novi objekt, a koji bi uz postojeće imao ukupan kapacitet za 500-tinjak djece.