Održana 26. Smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko-moslavačke županije

U Budaševu je 18. rujna održana 26. Smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko-moslavačke županije.

Događaj je to koji je uspješno organizirala  Zajednica kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Hrvatskim saborom kulture i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Publici su se tom prilikom predstavila 3 tamburaška sastava i orkestara: KUD „Šartovac“ te FA „Etno Siscia“ u natjecateljskom dijelu, te Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ Martinska Ves u revijalnom dijelu.

Iako je sudionika bilo malo, to nije umanjilo značaj ove smotre koja je ujedno i izlučna za sudjelovanje na Državnoj smotri tamburaških sastava i orkestara koja će se ove godine održati 5. i 6. studenoga u Dugom Selu. Nastupe je stoga pratio i ocjenjivao selektor Hrvatskog sabora kulture Veljko Valentin Škorvaga koji je odlučio kako će Sisačko-moslavačku županiju na državnoj smotri predstavljati Tamburaški sastav FA Etno Siscia Sisak, a predložen je i Tamburaški sastav KUD-a „Šartovac“, no, njihov nastup ovisi o ukupnom broju sudionika državne smotre, a koji će biti poznat kad se održe sve izlučne smotre.

Predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić zahvalila je svim sudionicima koji su nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa ponovo zaživjeli ovu tradicionalnu smotru.