Županija ulaže u obrazovanje

Župan Ivan Celjak sa suradnicima, obišao je krajem srpnja još jedno gradilište Sisačko-moslavačke županije. Riječ je o zgradi bivše vojarne u Sisku, a koja dobiva novu svrhu i novi izgled. Na gradilištu su radovi u punom jeku, provodi se konstruktivna obnova ove reprezentativne povijesne zgrade iz 1891. godine, a sve s ciljem razvoja programa namijenjenih mladima kroz ulaganje u njihovo obrazovanje.

Naime, Sisačko-moslavačka županija ovim projektom u Sisku u vrijednosti preko 160 milijuna kuna, podići će razinu obrazovanja na najviši nivo. Omogućit će se mladima i brojni sadržaji vezani uz stjecanje novih znanja iz područja elektrotehnike i robotike te ih učiniti konkurentnijima kasnije pri zapošljavanju. Važan je i dolazak svjetski priznatih stručnjaka i profesora u Sisak, a koji će učenicima prenositi znanje.

„Na 5000 četvornih metara biti će smješteni praktikumi za robotiku, gaming, multimedijalna kongresna dvorana, audio i video studio, restoran, hostel za pedesetak gostujućih učenika ili predavača i drugi nužni prostori. Ovdje će biti smještena i najsuvremenija oprema, koja je dobrim dijelom već nabavljena”, rekao je župan Celjak.