Proteklog vikenda na prometnicama u našoj županiji smrtno su stradale dvije osobe.

U subotu, 16. srpnja oko 17.30 sati u mjestu Repušnica dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala (14), dok su tri osobe (21,18,15) teže ozlijeđene.

Izlaskom iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine, vozilo je sletjelo na zemljanu površinu, udarilo u metalnu ogradu te se prevrnulo na krov. Prilikom prevrtanja iz vozila je ispao 14-godišnjak koji je na mjestu preminuo. Sudionici ove prometne nesreće su prevezeni u sisačku Opću bolnicu, gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku te se u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ove prometne nesreće.

Istoga dana, oko 18.30 sati u mjestu Brest Pokupski, na petrinjskom području, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 46-godišnji vozač motocikla s petrinjskog područja.

On je po izlasku iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor, sletio s kolnika u odvodni kanal i udario u kolni ulaz. Vozač je na mjestu događaja smrtno stradao, a tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija. Na mjestu događaja obavljen je očevid.

Policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku u svezi ove prometne nesreće dostaviti izvješće.