Predstavnici Moslavine putuju na “Ohrid fest”

Na Međunarodni festival folklora „Ohrid fest“ koji se u gradiću Ohrid u Sjevernoj Makedoniji održava od 26.-31. srpnja uputili su se članovi KUD-a „Jelenčanka“ iz Gornje Jelenske te KUD-a „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine.

Riječ je o festivalu koji se svake godine u više termina u proljeće, ljeto i jesen održava na obali Ohridskog jezera, a na kojem sudionici iz cijeloga svijeta, među kojima i brojne folklorne skupine iz Hrvatske prezentiraju pjesme, plesove, narodno ruho i običaje svojih krajeva.

KUD „Jelenčanka“ u dva će se večernja nastupa predstaviti spletom pjesama i plesova Delnica, kraja iz kojeg dolaze mnogobrojni stanovnici Gornje Jelenske pod nazivom „Od kud si dekle ti doma“, a KUD „Mijo Stuparić“ predstavit će se sa dva spleta pjesama i plesova Moslavine,  “Okreni se moje kolo malo” te “Moslavino lijep si kraju“.

Osim festivalske večeri i službenog nastupa sudionika folkloraše iz Moslavine očekuju i mimohodi, ali i edukacijska putovanja i upoznavanje znamenitosti i ljepota Ohrida, Ohridskog jezera i Skoplja.

Troškove smještaja sudionici plaćaju sami, dok su za prijevoz i poklon pakete ostvarili subvencije Općine Velika Ludina, Grada Popovače, Turističke zajednice Grada Popovače, Sisačko-moslavačke županije te sponzora i donatora.