Gradsko vijeće Popovače raspravljalo o posljedicama poskupljenja građevinskog materijala

„Budući da je rast cijena izrazito velik u posljednjih nekoliko mjeseci, posebice građevinskog materijala i energenata, postoje li kakvi zahtjevi za reviziju ugovora od tvrtki koje rade na projektima Grada i kako se Grad planira postaviti u tim slučajevima?“ – pitanje je koje je na prošloj radnoj sjednici Gradskog vijeća Popovače gradonačelniku uputio vijećnik Rizo Mešić (SDP).

Gradonačelnik Josip Mišković u odgovoru je naglasio kako je većina izvođača Gradu uputila dopise, a sukladno Zakonu o obavezni odnosima. Dodao je i kako Grad Popovača još nije donio nikakvu odluku, već čeka tumačenje određenih državnih institucija vezano uz povećanje veće od 10%, a koje je zakonski propisano kao granica iznad koje se ugovoreni iznosi mogu mijenjati. „Razgovarali smo i sa Županijom i sa susjednim gradovima i općina i stav je otprilike isti, svi čekaju pravno tumačenje kako bi se ta korekcija provela na najpošteniji način.“

Što se tiče tijeka radova, gradonačelnik je rekao kako se oni odvijaju predviđenom dinamikom, a na što se i dalje ukazuje izvođačima, kako rokovi ne bi postali upitni.