INA donirala 250 tisuća kuna za OB Sisak

Pandemija koronavirusa uzrokovala je snažan pritisak na zdravstvene sustave posvuda u svijetu od čega nije bila izuzeta ni Hrvatska gdje su situaciju dodatno otežali i snažni potresi kojima smo svjedočili prošle godine. Svjesna ovih iznimnih okolnosti u kojima se nalazi zdravstveni sustav, ali i cijelo društvo, INA ove godine pomaže zdravstvenim institucijama s donacijom od 1,4 milijuna kuna, od čega 250 tisuća kuna ide Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku INA je donirala 250.000 kuna.

Na donaciji se zahvalio ravnatelj OB Sisak Tomislav Dujmenović istaknuvši kako su iza bolnice dvije godine naporne borbe s pandemijom nakon čega je bolnica teško oštećena u katastrofalnom potresu. Naglasio je i kako je sigurno da će trebati još puno vremena, sredstava i napora da bolnica započne s normalnim radom.

„Jedinica intenzivnog liječenja je odjel koji je u ova teška vremena bio neprekidno pun teškim pacijentima za čiji oporavak vrlo važnu ulogu imaju i kreveti na kojima leže, a koji su stari i preko deset godina s oštećenom elektronikom. Stoga ćemo iskoristiti ovu donaciju za nabavu novih kreveta.

Trenutno je situacija u bolnici pod kontrolom zahvaljujući izgradnji središnjeg paviljona i sanaciji kirurgije, očnog odjela, dermatologije i novim prostorima pulmologije u Petrinji.  Tako da ova bolnica ima budućnost i uz malo strpljenja i napora imat ćemo potpuno novi izgled bolnice koja će moći raditi punim kapacitetom.”